Acest tip de afacere – ambalarea unor produse ca zaharul, sarea, piperul – poate sa isi gaseasca locul in Romania mai ales in relatie stransa cu dezvoltarea activitatilor de productie.
Andreea Vraja, expert in accesare de fonduri europene al societatii de consultanta Ciswork, membra a Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE), pentru cititorii StartuCafe.ro , o schema in 8 puncte, pentru realizarea unei afaceri in activitati de ambalare.
1. Identificarea afacerii
Activitati de ambalare
2. Necesarul de finantare
Valoarea totala a proiectului este de 19261 Euro (85136 Lei).
3. Sursa de finantare nerambursabila potrivita
Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti – S.R.L.-D. Asa cum a anunat Miniterul Economiei, prin Directia Poliici Antreprenoriale si IMM, Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti urmeaza sa se deschida in luna aprilie 2016.
In anul 2016, acest program va pune la dispozitia antreprenorilor debutanti fonduri totale de 22,7 milioane de lei.
Prin acest program, persoanele care nu au mai facut pana acum afaceri de niciun fel, isi vor putea deschide o societate cu raspunedere limitata debutanta (SRL-D) si, in baza unui plan de afaceri, vor putea obtine un ajutor financiar nerambursabil de pana la 45.245 lei/ beneficiar. Si in anul 2016 intensitatea finantarii nerambursabile va fi de 50%. Aceasta inseamna ca un antreprenor debutant va putea obtine pana la circa 10.000 de euro finantare de la stat, insa omul de afaceri va trebui sa puna si el inca pe atat, din surse proprii, pentru investitia in afacere. Beneficiarii pot, insa, sa obtina credit bancar pentru asigurarea cofinantarii de 50%.
4. Necesarul de active
Investitiile din cadrul proiectului presupun echiparea si dotarea corespunzatoare pentru desfasurarea activitatii de ambalare:
5. Personal necesar
6. Perioada estimata pana cand investitia poate ajunge la profit
Dupa achizitia echipamentelor pentru activitatea de ambalare, in primul an, se vor realiza urmatoarele venituri:
Total venituri an I: 145000 Lei
7. Profit estimat
Cheltuieli:
Total cheltuieli: 101500 Lei;
Profit estimat: 43500 Lei.
8. Amortizarea investitiei
Suma de 10627 Lei reprezinta amortizarea anuala a mijloacelor fixe achizitionate prin
proiect.
Duratele normale de functionare ale activelor au fost preluate din Hotararea Guvernului nr. 2139/2004 privind clasificarea si duratele normale de functionare ale activelor fixe.